Pozvání na SMArt Gospel 2016 - benefiční gospelové koncerty

Dnes vás nebudu bombardovat žádnou hlubokomyslnou úvahou o obrně, ani  vzpomínkami na minulost - radši vám povím něco o tom, co se bude dít příští týden.   Ráda bych vás, své čtenáře,  pozvala na benefiční gospelový koncert nebo spíš koncerty, protože budou hned čtyři - to aby to nikdo, kdo by těsně před začátkem adventu měl na trochu gospelu chuť, neměl daleko.

SMArt Gospel je projekt, který letos slaví už páté narozeniny a jde o čtyři benefiční koncerty ve prospěch dětí se spinální muskulární atrofií. Funguje to jednoduše. V každém městě, které se projektu účastní, místní gospelový sbor zorganizuje koncert pro své příznivce a dobrovolné vstupné pak půjde na náklady, spojené s organizací letního tábora pro děti se SMA, ať už na odměnu osobních asistentů (každé dítě potřebuje alespoň dva, protože potřebuje pomáhat celých 24 hodin, včetně polohování v noci) nebo na nákup pomůcek, potřebných na tábor - pastelky, cestovné lidí, kteří dětem přijedou udělat nějaký zajímavý program a tak podobně.



O tom, co to SMA je, asi nemá cenu rozepisovat se moc odborně. Proto vám řeknu jen tolik, že jde o dědičné onemocnění, které způsobuje, že dětem postupně ochabují svaly, včetně dýchacích. Co to znamená, si jistě umíte představit. Nemoc ubírá na délce dožití a děti jsou často časem závislé na dýchacích přístrojích.   Navzdory těžkému fyzickému postižení jsou to ale děti velmi inteligentní a chytré, zkrátka SMArt. Umíte si představit, jaké to asi je, když vám postupně slábnou svaly a vy to víte, vnímáte, můžete si o tom třeba přečíst na internetu a přitom s tím nemůžete nic dělat? Neumíte? Ani já ne. Ale něco přece jen  udělat jde. Třeba můžeme pomoct s organizací letního tábora pro tyhle děti, které sem budou moct jet samy a bez rodičů, budou si moct vyzkoušet, jak komunikovat s vlastními osobními asistenty, aniž by jim stáli za zády rodiče, ale i spoustu zážitků, které jsou pro ně jinak nedosažitelné.  Rodičům, kteří se o děti za normálních okolností musí starat nepřetržitě 24 hodin denně, zas dáme šanci si týden odpočinout. To vůbec není málo.

Takhle nějak to na táboře vypadalo i díky našim koncertům letos v létě. Pomůžeme i letos?




Nezůstávejte příští sobotu doma! Buďte SMArt a přijďte na některý z koncertů. Všechny sály jsou bezbariérové, takže se nemusíte bát dorazit ani na vozíčku. Jen v Plzni moc prosíme o kontakt předem, protože přístup je přes jeden schod (který vám rádi pomůžeme překonat, ale protože je vstup přes podium, tak je potřeba přijít včas).

Koncerty se konají na těchto místech:

Praha:
modlitebna Církve bratrské v Soukenické 15, Praha 1.
Vystoupí sbory Gospel Limited a Maranatha Gospel Choir.
Začátek od 18 hodin.





Plzeň: 
kostel U Ježíška, U Ježíška 2.
Vystoupí sbor Touch of Gospel a vokální duo T'n'T.
Začátek v 18 hodin, vstup přes podium, proto prosíme návštěvy na vozíčku o kontakt předem, abychom na vás byli připravení a počítali s vámi. Kontaktní mail: alena.dobrovolna@gmail.com.
A ještě jedno varování:  že je to strarý kostel, který není vytápěný, prosíme tedy, abyste na to mysleli, až se na koncert budete chystat.






Brno:
sál Semilasso, Palackého 126.
Vystoupí sbor Brno Gospel Choir & Band.
Začátek v 19 hodin, protože během odpoledne je v sále jiná akce




Ostrava: 
kostel sv. Ducha v Ostravě - Zábřehu
Kotlářova 124a
vystoupí sbor Keep Smiling Gospel Orlová, kapela BG Styl a žáci prof. Pohanky
začátek v 18 hodin.







Rádi vás všechny uvidíme a doufáme, že nepřijdete sami, ale přivedete i kamarády. 
Těšíme se na vás. 
Krásný den všem!




PS: pokud vás někoho zajímá víc o nemoci SMA, můžete se podívat na díl pořadu Klíč, který je této nemoci věnovaný. Najdete ho tady:







Komentáře

  1. Tedy ten svět je fakt prťavý. Sleduji Váš blog, výjimečně něco napíšu, ale až nyní jsem zjistila, že jste Alenka, o které milá Markéta hovoří ve spojení s "gospely". Na nějaký se určitě vydám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, svět je malý - ale tady jsem tak napůl inkognito, kdo chce, ideentitu si dohledá, ale, stejně jako většina jmen tady, není důležitá. :-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky